Com emetre en directe per Internet un esdeveniment (2/2)

Hi ha infinitats de  programari per poder aconseguit, d’una forma més o menys senzilla, emetre el que fem a casa a Internet.

En aquest petit document ens centrarem a ensenyar-vos la forma més senzilla de fer-ho, evitant tecnicismes i paraules malsonants que us fan desistir en aquest intent.

És molt més senzill del que sembla!

Us vàrem explicar ja el mètodes AAra veurem el mètode B, l’A el més senzill de realitzar, el B un xic més complicat però amb moltes avantatges.

Per a poder retransmetre, evidentment, ens cales unes quantes cosetes a tenir molt en compte:

 • Connexió a Internet; cóm més potent millor. Si tenim una connexió de merda doncs la qualitat serà la mateix, una caca seca.
 • Un andròmina capaç d’enregistrar vídeo i sò. Jo us recomano passar de telèfons i tauletes ja que la qualitat no es tan bona i amb un portàtil o ordinador equipat amb càmera i micro tindreu molt més qualitat.
 • Micròfon. Pot servir el que te integrat el vostre portàtil, però si sou músics i podeu endollar-li un (o més) de millor qualitats doncs també es notarà en el resultat final
 • Càmera de vídeo; com el cas del micròfon, podem utilitzar la del portàtil i si tenim una externa millor que millor.
 • Navegador d’Internet; en teoria qualsevol ens anirà bé, però procureu tenir-lo actualitzat a la darrera versió i si es Chrome (de Google) millor. Utilitzarem YouTube que és del gran Google també i així representa que s’hi entenen millor.
 • Comte a YouTube. Si teniu un Gmail us servirà perfectament.

 

Opció B; Utilitzant el programari OBS

Basat també amb YouTube, en aquesta segona opció utilitzarem OBS que està disponible per a Mac OS X, Linux i també per Windows.

Amés és de còdi obert i totalment free (like a beer!)

Encara que sembli molt complicat, momés us cal seguir unes quantes passes per poder fer un directe de P.M: i programar-lo tot des d’un inici per no tenir sorpreses de darrera hora.

Anem al “liu”!

Primerament, com sembla lògic, cal descarregar el programari al nostre PC o Mac. Anem al web d’OBS (https://obsproject.com/) i descarregueu-ne la versió corresponent al vostre sistema. En els exemples jo ho faré des de OS x que és el que tinc ara mateix.

001

01.- Obrirem el programa OBS des del nostre ordinador. Primerament es postrarà la pantalla apagada, com si res funcionés. No passa res, tot seguir veurem cóm
rutlla tot.

002

02.- Afegirem, al menys, una escena. Per això anem a la part inferior esquerra i pitgem a “+” dins aquesta secció. Li donem un nom i ja tenim la primera escena. Ara cal 

003

03.- Ara toca configurar els Canals. Per això, just al costat dret de Escenes, farem clic sobre “+” i seleccionarem un canal d’entrada per el nostre liveI

004

04.- Dins totes els possibilitats que apareixen, triarem primerament la entrada de vídeo que tinguem. Especificarem entrada de Dispositiu de captura de vídeo.

005

05.- Podem posar un títol descriptiu, sobretot si tenim més d’una entrada. Així després podrem identificar-les millor.

006

06.- Di direm d’acord i si no surt llistat la nostra font de vídeo, no patiu, a la següent opció us permet seleccionar-la. En el meu cas la Càmera FaceTime HD integrada

007

07.- A continuació us demana la resolució del vídeo. Jo he posat High (alta). Com més gran el vídeo més lent anirà, si no tenim una bona connexió a Internet, clar. Utilitzar la memòria intermèdia també pot ajudar a que tot flueixi millor.

008

08.- Ara cal afegir també un (o més) canals d’àudio per la retransmissió. Procedirem d’una forma molt similar a la de vídeo; en el meu cas només disposo del micro intern.

009

09.- Configuració. Un cop tingueu escena(s) i Canals d’entrada (els que vulgueu) toca anar a la configuració de la retransmissió en viu de YouTube. A la part inferior dreta trobareu la opció de Configuració, som-hi!

010

10.- Anem directament a l’apartat “Directe” allà veurem moltes opcions de serveis que proporcionen la possibilitat d’emetre en directe. Avui, per el directe que ens ocupa, triarem YouTube / YouTube Gamming.

011

11.- Allà obtindrem l’enllaç de YouTube per poder introduït-hi la clau de transmissió i així enllaçar-ho tot amb l’esdeveniment en viu per ser emés des d’aquest servei. Si no teniu el navegador Chrome com a predeterminat, també podeu copiar l’enllaç i posar-lo a la barra de direcció de Chrome. 

012

Ja a la pàgina web de YouTube, baixeu fins al final i, amés d’omplir la informació del vostre directe, veureu la URL i el NOM/Clau de reproducció. Copieu aquesta clau que l’hem de posar a OBS, a l’apartat de configuració on havíem quedat.

011

12.- Si tornem a Chrome, YouTube, veureu que tenim a la mateixa secció més opcions. A la pestanya “Targes” podreu crear fins i tot el vostre propi Canal i enllaç “permanent” per als vostres vídeos en viu. Mediteu-ho!

014

13.- Acció! Sembla que ja ho tenim tot configurat! AIxí que toca ja posar-nos en línia i iniciar el nostre esdeveniment en viu. Per això només cal posar-nos ben guapes i preme “Iniciar la transmissió”.

015

14.- Wala! Ara podeu tornar al vostre canal de YouTube i veure el que va passant. Evidentment hi ha un xic de “lag” però des del YouTube la gent us pot seguit, comentar el concert, etc.

016

15.- Al finalitzar només cal, des del mateix OBS, “Aturar la transmissió”

017

IMPORTANT:

 • Important fer unes proves prèvies per no trobar-vos amb dificultats
 • Podeu contactar amb mi per Telegram (@LinuxBCB) i per Jit-si (https://meet.jit.si/LinuxBCN), no atenc a telèfon ni WhatsUp, ho sento.
 • Crear un canal seria ideal, us servirà per seguir fent servir aquest servei en posteriors ocasions i m’heu d’enviar el enllaç (URL o Link) el més aviat possible per posar-lo al web del Casal
 • Recordeu també, que podeu compartir a les vostres Xarxes Socials sense cap problema des del mateix YouTube.

1 pensament sobre “Com emetre en directe per Internet un esdeveniment (2/2)

 1. Retroenllaç: Com emetre en directe per Internet un esdeveniment (1/2) - Linuxbcn.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *