Drupal 8 – composer i més cabories

Bé, després de treballar molts d’anys amb les diferents versions de Drupal (no recordo en quina vaig iniciar-me) en aquesta temporada d’auto-segrest m’he proposat deixar de treballar directament online i, com un valent, prosperar i desenvolupar en local (no podem sortir!) i anar sincronitzant la feina al web.

De moment sembla molt molt senzill però, al menys a mi que estic ja vell per algunes coses, m’està costant un xic.

Però bé, aquí un article a mode d’apunts mig organitzats per poder-ho reproduir més endavant.

NOTA: aquest article està basat amb Mac OS X, dieu-me piju, però és la màquina més potent que tinc aquí a mà aquestos dies i, tot sigui dit, va molt bé 😉 

 

Instal·lant Drupal en local

Primerament cal tenir:

Bé, ni cal dir que Drupal (i més la vesió 8 i superiors) no està pensat per treballar sense tenir ni idea de què és, cóm funciona i com treballar-hi. Si és el teu cas, si us plau, consulta la excel·lent documentació primer: https://www.drupal.org/docs/user_guide/en/index.html.

Si ja hi estàs familiaritzat i tens el teu Drupal penjat a Internet de forma més o menys decent doncs genial, tota això que ja tenim guanyat. Així podem passar directament al tema que ocupa aquest artícle.

Agafarem com a primera referència https://www.drupal.org/docs/official_docs/en/_local_development_guide.h…

Com bé indica la documentació cal primer saber els mínims per treballar i moure’s amb la línia de comandes i instal·lar DDev una genial eina preconfigurada per el desenvolupament (PhP+MySQL+Apache) local. Descarregueu i instal·lau primerament Docker per al vostre sistema operatiu previ a instal·lar DDev.

 

Terminal:

Amb els requisits previs instal·lats ja podem entrar al nostre Terminal i començar amb la instal·lació de Drupal des de DDev!

Primerament dirigiu-vos al directori on voleu tenir la vostra còpia local de Drupal, per exemple: “/Users/joan/Sites/elvostrewebDrupal”. Ja sabeu, $cd, $mkdir, etc 😉

curl -L https://raw.githubusercontent.com/drud/ddev/master/scripts/install_ddev.sh | bash

Creant una nova aplicació Drupal:

Per això utilitzarem els següents instruccions:

# Canvia my-site-name per el nom del teu projecte!

export SITE_NAME=my-site-name composer create-project drupal/recommended-project $SITE_NAME cd $SITE_NAME

Això us crearà un nou directori amb Drupal i les seves dependències.

 

Configureu l’entorn de desenvolupament local per poder treballar amb l’aplicació

Ara ja teniu un codi base de Drupal. Ara toca crear la base de dades per a Drupal i configurar el servidor web (local) per poder “servir” el contingut de Drupal en una URL local concreta. Per això cal executar aquestes ordres, novament, des del Terminal:

ddev config --docroot web --project-name $SITE_NAME --project-type drupal8

Això configura el vostre nou Drupal per treballar amb DDev i desa la configuració a un nou directori anomenat .ddev 

 

Arrancant DDev

Per a mi ha estat molt gratifican’t fer-ho. Des del Terminal només un caldrà executar aquesta ordre per tenir rutllant el vostre propi entorn de desenvolupament local i començar a “jugar” amb Drupal 8.

ddev ssh

ddev start

Si! ara ja teniu el vostre servidor web i de base de dades configurat i rutllant.

 

Instal·lació de Drupal

El següent és instal·lar Drupal amb la seva base de dades. Per això utilitzarem DDev i Drush (una utilitat de linea de comanda per Drupal, que ja ve instal·lada amb DDev. Executant la següent ordre i IMPORTANT amb my-passwordcanviat amb el la contrasenya que volem tenir per l’usuari admin (o també conegut com usuari 1)

ddev exec drush site-install --account-name=admin --account-pass=my-password

(Si heu preferit configurar manualment el vostre entorn de desenvolupament, visiteu el vostre nou Drupal l’assistent d’instal·lació.)

Ara ja teniu Drupal instal·lat!

 

Autentificant-nos

Visiteu el vostre lloc web de Drupal i autentifique-vos-hi.

Si us cal, executeu ddev describe per veure la URL local del vostre Drupal. Copieu-la i enganxeu-la al vostre navegador web preferit. Si ho feu, recordeu que cal tornar a posar en martxa DDev amb ddev start

Entreu al costre nou web Drupal utilitzant el vostre nom de compte (admin a l’exemple) --account-name i contrasenya --account-pass especificada a l’anterior secció.

 

Properament….

Aviant espero poder pujar un nou article explicant cóm seguir a partir d’aqui 😉

–> Gràcies, indispensables, a l’amic Cambrico per el suport en els moments d’ofuscació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *