Instal·lació de nova xarxa WiFi a l’Hotel Peninsular

Això és dur, molt dur!

Com deia aquell, renova-nos o morir.

Doncs això. Aquesta setmana hem renovat la, ja quasi obsoleta xarxa WiFi que vàrem muntar fa un grapat d’anys amb Apple Airport, per una flamant instal·lació moderna.

Cablejat nou (apantallat de categoria CAT-7 i certificat) que endollat al Switch (TP-Link Conmutador Jetstream TL-SG2218) dona cobertura a la xarxa WiFi a 16 APs (Acces Point i Repetidors de senyal) TP-Link Deco E4 – AC1200.

Tota la gestió de la xarxa es fa directament des del telèfon intel·ligent amb el programari DECO, una app de gestió de xarxes de TP-Link que permet la gestió (també en remot) de tota la xarxa. Estat dels Acces Point, transit, usuaris connectats, bloquejos, restricció de continguts, etc.

Aquest cop he suat un xic, ho he de reconèixer, vàrem comprar tot el material i quan anava a muntar. No hi havia manera que detectes els Deco E4 a l’hora de procedir a la instal·lació. A les instruccions especifica, només, que si l’aplicació no detecta els AP, s’hi pot connectar manualment per Wifi. La sorpresa és que cap dels 16 APs tenia l’etiqueta SID (només unes poques) i cap a la clau de la xarxa per connectar-hi. Així que res a fer.

Després de mirar tota la poca documentació que té, vaig haver de cercar a la pàgina del fabricant per veure si havia de retornar el producte o si, per contra, podrien ajudar-me.

Afortunadament, no passa massa sovint amb els serveis tècnics, vaig entrar a un xat del mateix web i una persona (a més que m’ho podia entendre) va fer tot el possible per ajudar-me.

Aquesta persona (del que no en sé el nom) va ser el primer a dir-me que tranquil, que m’hi connectés manualment amb el SID / Password i llestos. Va al·lucinar quan li vaig enviar fotos on es veia que NO hi havia l’etiqueta amb aquestes dades. Va comentar-me que era el model actualitzat, concretament l'”E4s”, i que era el més nou i traslladaria la incidència, ells en diuen escalar, a un tècnic de rang superior.

Consti que prèviament havia revisat la configuració del Router, provat amb un segon Router d’un altre xarxa del mateix Hotel i verificat que l’aplicació DECO tingués accés a les xarxes Wifi. També ho vaig provar instal·lant DECO a més de l’iPad, al telèfon. Un cop a LinuxBCN també vaig provar amb el Router d’allà, sempre amb els mateixos improductius resultats.

Bé. Com va comentar-me el senyor del chat, vaig enviar-li foto del cul de cada AP per que veies que NO hi havia cap dada de les que hi hauria d’haver. Vaig quedar a l’espera de resposta, va avisar-me que seria l’endemà al matí ja, i capficat amb si tornar o no tot el material TP-Link.

Al matí següent va arribar-me puntualment el correu del servei tècnic de TP-Link:

Buenos días,

Gracias por contactar con el soporte técnico de TP-Link España.

En relación a su consulta, los Deco emiten una red Wifi abierta sin contraseña, al conectarse necesita seleccionar sin seguridad y luego conectarse.

Sus kit son una version nueva donde primero necesita configurar el Deco marcado como “Router” en la etiqueta, luego de configurado este Deco procede a añadir el resto de las unidades Deco marcadas como “Satellite”.

Necesita asegurarse de que al momento de la configuración el Deco satélite se encuentra al lado del Deco principal y con el led parpadeando en azul, la app Deco necesita tener premisos de red local (solo para iPhone), de esta manera la app será capaz de encontrar y configurar el Deco satélite de forma automática.

Quedamos atentos a su respuesta

Saludos cordiales

TP-Link España – Dpt Soporte Técnico

Evidentment, aquesta joiosa informació NO apareixia ni a l’Ap de DECO ni a cap dels pocs papers que acompanyen a aquesta andròmina. Per sort el servei tècnic va poder-me solucionar el problema.

Ara queda veure qui paga el dia sencer de feina; entre flipar amb la impossibilitat de configurar els Ap, cercar informació, gestionar el tiket d’incidència, el viatge d’anada i tornada a casa el client i les preocupacions. De moment, per variar, seré jo qui assumirà aquesta gratuïta pèrdua de temps.

P.D. Consti, molt, que he muntat xarxes amb aquesta casa TP-Link en innombrables ocasions sense el mínim problema i els he escollit sempre per la relació qualitat-preu dels seus productes a més, també, de la facilitat d’instal·lació i configuració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *