Utilitzar Telegram per fer enquestes

Bé, ja sabeu que a LinuxBCN som molt fans del programari Telegram. Una de les funcionalitats, més o menys amagades, que he descobert és la possibilitat de fer enquestes, i de molts tipus, des d’aquesta eina de comunicació.

N’he conegut l’existència cercant un bot que permetés fer-ne o quelcom semblant. Així no ho havia de fer jo.

La cosa és ben senzilla. Només cal tenir en compte que només funciona per a grups; no té massa sentit fer una enquesta amb un xat amb un altre usuari únic.

Bé, un cop dins un grup només cal fer clic a la icona inferior en forma de clip i escollir-ne enquesta. Del menú que ensenya cal seleccionar “Enquesta“.

S’obrirà una pantalla on podem:

Especificar la pregunta de la enquesta. Per exemple a mi m’agrada Especificar la pregunta de l’enquesta. Per exemple a mi m’agrada fer-la servir per verificar quins companys vindran (o no) al sopar que fem cada divendres.

A les “Opcions de l’enquesta ens permet posar fins a 8 opcions perquè els usuaris del grup de Telegram escullin.

Amés, Telegram et permet configurar si la votació és anònima; en aquest cas ho desactivarem i així sabrem quins companys vindran i quins no.

Resposta múltiple; Aquesta opció permet que els usuaris del grup puguin escollir més d’una de les opcions.

I finalment tenim la opció de Mode concurs. Aquesta opció farà de la enquesta una mena de concurs i només hi podrà haver una resposta correcte.

Jugeu-hi, no ho sembla però hi ha moltes convinacions que de ben segur farà que us sigui molt útil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *