Instal·lació de PC “Internet” a Hotel Peninsular

Bé, gracies a la possibilitat de personalització de GNU/Linux hem creat, com en altres ocasions, un sistema a mida per a un necessitat molt concreta.

Resulta que els clients de l’Hotel Peninsular requerien d’un PC per poder fer consultes ràpides i senzilles a Internet.

Una sol·lució es posar un PC “normal” però aquest, de ben segur, podria posar en risc la seguretat de la xarxa interna de l’Hotel (mail, comptabilitat, etc). Aleshores els vaig parlar de posar un terminal barat de segona mà amb una pantalla per estalviar costos i futurs problemes de virus i descàrregues malicioses.

Vàrem comprar un PC senzill de segona mà; un Celeron amb 512 de RAM i la Pantalla TFT també d’Ocasió. Com a sistema operatiu vàrem optar per GNU/Linux Debian amb un escriptori lleuger i senzill de configurar, Xfce4.

Gracies a a aquesta combinació de Maquinari i programari per “quatre cuartos” està oferint conexió a Internet (Firefox), Possibilitat de Missatgeria (Gaim). Per si algú volia consultar fitxers adjunts del correu també disposa de l’OpenOfficeacroread i del . Res més.

L’usuari només pot accedir, des d’una llançadora de la part inferior, al FirefoxGaim i OpenOffice, amés del botó de Tancar la sessió, clar.

D’aquesta manera els usuaris menys experimentats i els més tenaços poden accedir als serveis bàsics d’Internet sense comprometre la seguretat de la xarxa local i a un cost molt atractiu per l’Hotel.